Известие

Collapse
No announcement yet.

156: 1.8ts VS 2.0ts кой е по-добър според вас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

с един чип върви колкото 2.0 и разхода леко пада
    Е ама нали знаеш , че и на 2.0 също може да се сложи чип цената е една и съща. Нямам преки впечетления от 1.8 ТС, но ако пак избирах , ще е 2.0 отново, определено 1.8 и 2.0 дават почти един и същ разход, обаче 11 коня и 18 нМ са си в плюс, затова кой двигател е по-здрав, е индивидуално според мен.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      1.8 е идеалния компромис между икономия и мощност......2.0 е малко повече от второто, за сметка на първото......но малко......и някак си ми е чудно как през 200 кубика като почнем от 1.6, мощноста е 120 коня, при 1.8 - 144, а на 2.0 е 155 - разликите през тия 200 кубика са първо 24 коня, после само 11......нещо не ми се вързва, лошото е че надали някой извън производителя може да даде отговор на който да повярвам на 100%.....
      ПиЕс - сварих да покарам различни 1.8 и 2.0, и ако сега трябва да избирам, скачам на двойката без колебания..........
      не си прав. 1.8 гори повече от 2,0

Като нов много ясно , че 2.0 ще е по-добър от 1.8 . Или поне с реална история за поддръжка и експлоатация . Аз лично бих избрал 1.8 обаче ... поради следните критерии :
      - по-евтино обслужване (2.0 има балансиращ вал)
      - с оглед на доста изчетени теми във форума - по-здрав . Има доста гръмнали 2.0 . Вярно заради немърлива поддръжка преди , но случеите с 1.8 са доста по-малко ...
      - с един чип върви колкото 2.0 и разхода леко пада (при еднакво натискане , но пак не е гаранция , че ще падне)
      - повечето 2.0 по борсите са с махагон
      За вървежа ... някои казват , че 1.8 се развърта по-бързо , но след това идва силата на 2.0 . Виждал съм гонки между 1.8 с чип и 2.0 ... общо взето зависи от старта .. иначе са долу горе равностойни . А 1.6 не е толкова куц , колкото си мислят повечето , но си струва само ако е или много евтина , или с много екстри или перфектно запазена ...
      2.0 > 1.8 ...... 155 > 144

П.С. интересно , че 147 няма 1.8 , а GT има само 1.8 от TS семейството
      с нито едно от всичките не съм съгласен. А GT има 2,0 JTS мотор
      Last edited by fiore; d.m.y г., 18:27.
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
        Аз доколкото съм чел форума, въпреки че имам 2.0, гледам че все предимно 2.0 двигатели на 156 и GTV чупят биели, поради една или друга причина, докато например за 1.9 JTD освен капризната турбина и някое тракащо дизелче, не се оплакват хората за сериозни проблеми по двигателя - и ако се бях разтърсил по-сериозно преди да взема мойта, никога нямаше да си взема 2.0. Според мен ако една алфа 156 1.8, след 2000г., има същите екстри (май са пакет), е по-добрия вариант - разликата в мощността с 11 коня не е много осезаема, да не забравям че с 1 чип от 300 лв вече става на конете на 2.0. Имам си една теория че 2.0 са най-много дупени и изцедени, но е лично мнение. За мен годишния данък също има значение, а при 1.8 все пак е по-малък-за мойта 2.0 плащам 187 лв год.данък.
        Колега сериозно ли данъка е 187 лв във Варна, защото тук в Бургас е 325 за ТС- 2.0... Странно...
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
          не си прав. 1.8 гори повече от 2,0
          Зависи, зависи......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
            Понеже бензин с/у дизел е безкрайна тема, а на мен като потребител на бензина ми е по интересно кое е по-добрия вариант м/у 1.8(144кс) и 2.0(155кс) туинспарковете
            Не знам как е 1.8 ама никак не ми харесва разхода на 2.0 12-14 градско. Или пък поддръжката и на двата двигателя, тия 2 свещи на цилиндър са си направо измислени да ти одират кожата.

Comment

Аз съм за двойката. Карал съм 1,8 и разликата от 11 коня си се усеща. Абе няма какво да се лъжем, кефа със 156-та започва от 150 кончета нагоре. Това, че бил по-чуплив 2,0 мотора е много субективно. Всичко си зависи от това как е карана и поддържана, Изобщо това са пълни митове и легенди, че TS бил калпав мотор и скъп за поддръжка, а пък дизелите - страшно здрави и евтини. Не съм съгласен, защото е въпрос дали е читава бройката или не е читава и зависи именно от експлоатацията на предишния собственик. Всички знаем какви кенефи се внасят у нас. Не може в Италия цените по частните обяви да са по-високи от тези, на които се продават у нас. Просто я ясно, че масово става дума за бракувани коли, които нашата балканска мафия по моргите в "ботуша" ги пудри и ги продава на супер далавера на нашите автоджамбази.

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
              Или пък поддръжката и на двата двигателя, тия 2 свещи на цилиндър са си направо измислени да ти одират кожата.
              Е колега, дай да не експонираме проблема с тия свещи. В крайна сметка това е консуматив за който плащаш веднъж някакви 150лв и караш 100К километра и не ги мислиш
              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:50.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Не знам как е 1.8 ама никак не ми харесва разхода на 2.0 12-14 градско. Или пък поддръжката и на двата двигателя, тия 2 свещи на цилиндър са си направо измислени да ти одират кожата.
                Явно и разхода е относителен, защото при мен 2.0тс дава градско 10 като карам вечерно време и 12 презденя в задръстванията. Ама карам полуспокийно!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
                  Явно и разхода е относителен, защото при мен 2.0тс дава градско 10 като карам вечерно време и 12 презденя в задръстванията. Ама карам полуспокийно!
                  Колега.... 10 градско тая кола няма как да ти гори, понеже на нея фабрично й дават разход 11.7 ( Погледни си инструкцията на колата ).

Comment

Първоначално публикувано от nishtodrygo Покажи съобщение
                    чувал съм от много алфисти които даже не флизат в форума следното исказване- "алфата тряя да е двойка"
                    това са глупости алфата ако е бензинова трябва да е 6так 3литра и нагоре, по темата еднакво трошливи са и 1,8 и 2,0
                    За вървене 2,0 е повече от 1,8. За разход мисля че нема некаква разлика.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

ТО между 1,6 и 2,0 няма разлика, камо ли между 1,8 и 2,0 Разликата е само във вървежа и в това, че за обслужване за 2-ката даваш малко повече парички
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Колега сериозно ли данъка е 187 лв във Варна, защото тук в Бургас е 325 за ТС- 2.0... Странно...
                        а пък в Пазарджик е 340 лв
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колега.... 10 градско тая кола няма как да ти гори, понеже на нея фабрично й дават разход 11.7 ( Погледни си инструкцията на колата ).
                          Знам. Но съм написал вечер м/у 22:00 и 4:00. То тогава си е смесен цикъл, нищо общо с през деня

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Горят еднакво НО определено разликата във вървенето има. 2.0>1.8
                            145 QV ex.
                            146 Boxer TOTAL ex.
                            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Aмии ский ти. Ама как ги обичам такива крайни изказвания
                              Като и дават 11.7 кво? На мен ми е правила 18 и това е извън фабричните норми. Начи и това е невъзможно или...
                              Като имаш инструкцията прочете ли и забелжката:
                              "The type of route, traffic conditions, driving style, weather conditions.......and the genereal condition of the vehicle may lead to different fuel consumption levels than those measured by by the above mentioned procedures"
                              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 11:05.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                                Aмии ский ти. Ама как ги обичам такива крайни изказвания
                                Като и дават 11.7 кво? На мен ми е правила 18 и това е извън фабричните норми. Начи и това е невъзможно или...
                                Като имаш инструкцията прочете ли и забелжката:
                                "The type of route, traffic conditions, driving style, weather conditions.......and the genereal condition of the vehicle may lead to different fuel consumption levels than those measured by by the above mentioned procedures"
                                И какъв беше смисъл от поста ти, че не ми стана ясно? Говорим за разход в градски условия и това, че няма как да гори по-малко от фабричните норми. ВИНАГИ може да гори повече, нищо ново не добавяш в случая.

П.С. Изказванията са от опит.
                                Last edited by RoMAN; d.m.y г., 13:56.

Comment

Working...
                                X